שאלה לגבי תוצאות בדיקות דם בהריון

דיון מתוך פורום  בדיקות דם ומעבדה

16/02/2013 | 10:26 | מאת: אלונה

שלום רב, אני בסוף שבוע 17 בהריון ונשלחתי לבצע בדיקות דם+חלבון עוברי. בתוצאות בדיקות הדם שהתקבלו ראיתי שההמוגלובין יצא נמוך צבוע באדום בערך של 11.9 וה-Hematocrit גם יצא נמוך צבוע באדום בערך של 35.9 . רציתי לדעת מה הבעיה וכיצד ניתן לטפל בה? לפני חודשיים החלפתי את הפרנטאל שלקחתי עקב בעיות עצירות לפרנטאל של 9 חודשים של אלטמן ועכשיו התחלתי לקחת גם אומגה 3. האם זה קשור? תודה רבה.

האם במקרה ראית מה טווח הנורמה של ההמוגלובין ובכמה הסטיה? האם ידוע לך שבהריון יש אנמיה פיזיולוגית עקב אגירת נוזלים? איני יכול לדעת אם שינוי הברזל עשה ההבדל,כי גם ההריון השתנה כבר

16/02/2013 | 18:17 | מאת: אלונה

טווח הנורמה הוא להמוגלובין בין 12 עד 16 ויצא לי 11.9 ול- Hematocrit הטווח הוא 36 עד 46 ויצא לי 35.9 טיפה מתחת למינימום הדרוש. האם זה תקין למרות שזה צבוע באדום ומתחת לטוח? ומה ניתן לעשות בשביל לטפל בזה? תודה

מנהל פורום בדיקות דם ומעבדה