ספירת דם

דיון מתוך פורום  בדיקות דם ומעבדה

31/01/2013 | 15:32 | מאת: דוד

שלום בבדיקת דם שגרתית, קיבלתי בנתיים תוצאות חלקיות. ספירת דם יש חריגה ברמות הבאות : MONOCYTES % 9.20 % ( 2.00- 9.00) (.........)* EOSINOPHILS 1.14 K/UL ( 0.00- 0.60) (.........)* EOSINOPHILS % 16.12 % ( 0.00- 6.00) (.........)* האם זה משמעותי ? (בעיקר רמת ה - EOSINOPHILS המוגברת 16.12 כשגבול הנורמה 6 ) ואם כן, מה המשמעות של זה לגביי ?

31/01/2013 | 17:25 | מאת: דוד

קיבלתי כעת עוד תוצאות ה - CRP קצת מוגבר 6.90(דבר שלא היה לי אף פעם בבדיקות קודמות, אלא להיפך, היה תמיד קרוב לגבול התחתון) CRP 6.90 MG/L ( 0.00- 5.00) (.........)* מצד שני שקיעת הדם תקינה. על מה כל הנתונים הללו יכולים להעיד ?

אין משמעות לתשובת מעבדה שאינה מחוברת לאדם. השקעה שלך בשאלה, עם פרטים: גיל, מין, מצב בריאות, מחלות, תרופות, נסיבות עשיית הבדיקה, תשובות נוספות אם יש- תניב תשובה יותר עניינית.

01/02/2013 | 00:20 | מאת: דוד

כשכתבתי את השאלה בהתחלה עדיין לא היו התוצאות של ה CRP, לאחר שבדקתי באתר של קופת החולים וזה הופיע, צירפתי זאת לשאלה, למקרה ויש קשר. אני בשנות השלושים. לא חולה במשהו כרגע, מלבד זה שאני חש חולשה, ומאוד מנוזל בימים האחרונים. הבדיקה היא חלק ממעקב ראומטולוגי, אין לי אבחנה של מחלה ראומטלוגית כלשהי, אלא שבבדיקות אצלי ה ANA חיובי בחלק מהפרמטרים, וכן קרדיולפין חיובי. כרגע אין עדיין תשובות של ANA, אבל ה FR תקין (מה שנראה בעיני שאין סימן לדלקת פרקים) אין תרופות מיוחדות, בוודאי לא חדשות.

מנהל פורום בדיקות דם ומעבדה