תוצאות בדיקת דם

דיון מתוך פורום  בדיקות דם ומעבדה

29/01/2013 | 14:12 | מאת: מאיה

שלום רב, בקיץ עשיתי בדיקת דם שגרתית, הכל היה תקין, חוץ משקיעת דם מוחשת - esr=47 mm חודש שעבר חזרתי על הבדיקה לבקשת המרפאה, הערך עלה: esr=59 mm הרופא ביקש שאעשה עוד בדיקות דם, שעשיתי אתמול. על חלק מהבדיקות כתוב באינטרנט "בעבודה" - כך שאני מניחה שעדיין אין תשובה שלהן. תשובות שכבר יש: C-REACTIVE PROTEIN=6.9 mg/l COMPLEMENT C4=56.4 mg/dL COMPLEMENT C3=145.9 mg/dL האם אפשר להסיק משהו מהבדיקות עד כה? תודה! מאיה

איני יודע לפרש בדיקות דם שאינן קשורות לאדם אפילו איני יודע נתונים בסיסיים כמו מין, גיל, מצב בריאות, מחלות, תרופות... איני מכיר מונח שנקרא "בדיקות שיגרתיות" אצל אדם בריא ושכוללות שקיעת דם. הכיוון העיקרי העולה מהתשובות הוא משהו דלקתי- אך זו סתם יריה באפילה בהעדר כל ידיעה על השואלת

מנהל פורום בדיקות דם ומעבדה