בדיקת דם מוזרה

דיון מתוך פורום  בדיקות דם ומעבדה

14/01/2013 | 09:35 | מאת: רז

שלום רב, אתמול רופא מטעם חברת הביטוח ערך לי בביתי בדיקת דם. הוא הגיע עם ציוד מיושן והוציא לי מזרקים מתוך שקיות אוכל ( מזרקים ארוזים וחדשים עם זאת - התחושה היתה מזעזעת ! ). את בדיקת הדם הוא פשוט שאב לתוך מזרק ( ולא עם מכשיר וואקום , כזה שמחברים אליו מבחנה והדם נשאב אליה לבד ) וכשהדם נאגר בתוך המזרק ניתן היה להבחין בגושים לבנים שהסתובבו להם בתוך הדגימה. גושים שלטענו היו כולסטרול והם ישר נדבקו אל דפנות המזרק. שאלתי היא האם אפשר לראות את הכולסטרול בעין בלתי מזויינת בצורה כזו ברורה , בכזו כמות ( קצת יותר קטנה ממטבע של שקל )בדגימה בודדת של מזרק ? אני יודע שיש לי כולסטרול קצת גבוה (LDL 250 ) עם זאת - מימי לא ראיתי כזה דבר , ועברתי בדיקת דם אחת או שתיים בחיי. או שמה יש מצב שהמזרק היה ישן מדי ומזוהם... רז

1. אני לא פעם לוקח דם עם מזרק ולא בואקום, אין בכך פסול. 2. אתה אמרת שהאריזות היו חדשות וסגורות, אם הבנתי נכון. 3. פחות רואים כולסטרול, יותר רואים טריגליצרידים אם גבוהים, במיוחד כשקר מסביב והדם עומד קצת 4. חכה לתשובת הבדיקה ותראה מה ערך השומנים. 5. מותר להעביר חוות דעתך לחברת הביטוח, על מנת שהבאים אחריך יהיו עם חוויה נעימה יותר.

14/01/2013 | 12:48 | מאת: רז

מנהל פורום בדיקות דם ומעבדה