ערכים נמוכים בבדיקת דם

דיון מתוך פורום  בדיקות דם ומעבדה

18/12/2012 | 15:27 | מאת: לילי

שלום דוקטור, אני בת 70 בריאה בדרך כלל חוץ מריינייטיס אלרגית כרונית. בבדיקת דם שעשיתי לאחרונה, כדוריות הלבנות לוקוציטים היו 3.3. השנה שעברה היו 3.5 ולפניה היו 3.7. הניטרופילים % - 35.9 הלימפוציטים % - 47.3 האוזינופילים % - 6.9 הניטרופילים # 1.2 הבדיקות של 3 השנים האחרונות אותם ערכים פחות או יותר. הופניתי להמטולוג לפני שנה ולאחר בדיקה גופנית אמר שהכבד והטחול בסדר ויכול להיות שהבעיה מלידה. אני ילידת לבנון, האם יש הסבר כאן? האם יש תרופה שיכולה להעלות את המספר שלהם? אני הולכת לבדוק את זה עם רופאת המשפחה אבל רציתי לקבל את דעתך אם אפשר. תודה, לילי

למה לטפל בדבר שאינו מחלה או ליקוי??? את בת 70 בריאה? אז הוכחת כבר שאין מדובר במחלה. בדרך כלל התופעה מוכרת בילידי תימן ואתיופיה (בארץ), איני יודע מה המקורות הקדומים שלך. מה קורה אצל בני משפחה שלך?

מנהל פורום בדיקות דם ומעבדה