בילירובין גבוה

דיון מתוך פורום  בדיקות דם ומעבדה

03/12/2012 | 20:45 | מאת: ויקי

תודה לך על התשובה לפני כמה ימים הוא לא הרגיש טוב,היו לו צמרצורות ללא חום וחולשה(כנראה שזה היה וירוס,כי אחרי 3 ימים זה עבר,כרגע הוא מרגיש טוב)אך רופא משפחה ביקש לעשות בדיקות דם,בדיקת דם כללית ותפקודי כבד מכיוון שכבר שנה לא עשה.לפני שנה הבילירובין היה 1.64 וב 2010 היה 1.4,כלומר הוא במגמת עלייה.gpt ו got הן בתחום הנורמה.כל התוצאות הן בתחום הנורמה חוץ מבילירובין.מה עלינו לעשות כרגע?האם צריך לבצע שוב בדיקות דם?האם צריך לעשות אולטרסאונד כבד?האם עליו בכלל להפסיק לשתות בירה או שאפשר לצמצם? תודה

1. "רופא משפחה ביקש לעשות בדיקות דם..." האם לא הגיוני בעינייך שהוא מצפה שבעלך יחזור אליו עם התשובות על מנת להחליט מה הלאה??? 2. מה שהייתי עושה זה לחזור בהמשך על הבדיקות, מוסיף בדיקות דם לוירוסים, US כבד ומעקב. 3. מאחר ולפי תפיסתי שתיית אלכוהול היא טימטום במסווה של "סטייל" "תרבות שתייה" וכו', כי הרי מדובר בסם פסיכוטרופי רישמי לפי הגדרת ארגון הבריאות העולמי, שאחראי לחלק ארי של אי ספיקת כבד ומחלות כבד בכלל- המלצתי היא כמובן להפסיק בכלל. מי ששותה אלכוהול על בסיס יומי הוא אלכוהוליסט, ולא משנה באיזו צורה מציגים זאת. אם הוא גם מעשן נוסף לכל, ואולי גם שמן, אז בכלל... אולי אני חריף מדי לטעמך, אבל הסטטיסטיקה הרפואית איתי. (וגם הכרוניקה העיתונאית בכל סופ"ש).

מנהל פורום בדיקות דם ומעבדה