המוליזה קלה בדגימה בבדיקת דם

דיון מתוך פורום  בדיקות דם ומעבדה

17/10/2012 | 08:45 | מאת: עליזה

בבדיקות דם שיגרתיות שבצעתי , מופיע ב"ברזל"- "המוליזה קלה בדגימה ". כל שאר הבדיקות תקינות . מה המשמעות?

17/10/2012 | 10:25 | מאת: לא רופא

שלום מנסה לעזור לא רופא המוליזה זה פירוק של כדוריות הדם באופן עצמאי, כמו מעיין התמוססות שלהם, למשל אם בשעת בדיקת דם היה לחץ חזק על הוריד והתפוצץ או לא עמד בלחץ כלי דם הכדוריות מתפוצצות, "כאילו" מתות ואז זה מצב המוליטי. לי מצב המוליטי שיבש אשלגן בדם אבל באופן כללי אשלגן תקין זה מצב ריגעי לכן-מציע לעשות בדיקת דם חוזרת-אבל בוודאות-לגשת לרופ המשפחה, ויתקן אותי ד"ר הר שמש אם טועה כל טוב.

וזו לא תשובה ספציפית לבדיקה

מנהל פורום בדיקות דם ומעבדה