בדיקת דם

דיון מתוך פורום  בדיקות דם ומעבדה

09/10/2012 | 10:17 | מאת: חח

שלום עשיתי בדיקות דם והתוצאות הלא תקינות הם HGB - 11.4 IRON - 18.5 RDW-SD - 49.1 RDW-CV - 15.4 אני בת 45 בריאה בדרך כלל, שוקלת 50 ק"ג, לא אוכלת אוכל בריא בכלל, המחזור החודשי נמשך בערך שבוע שמתוכו יומיים חזקים מאוד, לאור הבידקה הרופא שלח אותי לעשות בדיקה של דם סמוי בצואה ואני ממש בלחץ האם יתכן שהתוצאות הם כתוצאה מתזונה דלה? עוד אציין כי מאז ומתמיד המוגלובין שלי היה גבולי או נמוך והברזל גם תודה

09/10/2012 | 10:38 | מאת: גג

1. איני יודע לפענח חלקיקי תשובת ספירת דם. ראי בקשתי לעיל מתחת לתמונות הרופאים. 2. רמת IRON בלבד ללא רמת פריטין וטרנספרין אינה מאפשרת להעריך כמות הברזל בגוף. 3. רמת המוגלובין בלי לדעת מה היה בבדיקה קודמת אינה מאפשרת לדעת אם יש עליה או ירידה. 4. אם את אוכלת אוכל לא בריא- יש לזה טיפול קל. תתחילי לאכול אוכל כן בריא. 5. אני מניח שמדובר בשילוב של תזונה דלה+ איבוד דם במקום אחר- במחזור או בדרכי העיכול או לא יודע היכן. מאחר ולא כתבת מילה עלייך ולמה בכלל נעשתה ספירת הדם איני יכול להתקדם.

מנהל פורום בדיקות דם ומעבדה