המלצות - בדיקות דם

דיון מתוך פורום  בדיקות דם ומעבדה

07/10/2012 | 16:51 | מאת: בת 20

עברתי לאורח חיים צמחוני לפני 7 חודשים בערך. לפני 5 חודשים עשיתי בדיקות דם, וראיתי שקיבלתי ערכים שסוטים מהנורמה. הלכתי לרופאה כמובן והיא אמרה לי שאין סיבה לדאגה. הרגשתי קצת אי נוחות לאור מספר הערכים הרב שסוטה מהנורמה אז הלכתי לעוד רופא ואחריו לעוד רופאה וכולם אמרו שאין מה לדאוג. לאחרונה אני מרגישה קצת עייפות וחולשה, האם ל7 חודשים של צמחונות יכולה להיות השפעה כה מהירה? והאם הערכים שלי אינם תקינים ויש מקום לאי אילו פעולות מתקנות? IRON - 45 ug/dl FOLIC ACID - 9.5 nmol/L FERRITIN - 6.0 L ng/ml 4.HB - 12 MCH - 25.4 L pg MCHC - 30.9 L g/dl HYPO% - 19.8 H קראתי קצת באינטרנט והבנתי כי הכל קשור לחוסר בברזל או אנמיה. בנוסף ערכי ויטמין B12 עומדים אצלי על 265 שנחשבים לנורמה, אם כי הבנתי שיש בדיקה מעמיקה יותר שניתן לעשות ויתכן שאלו לא הערכים "האמיתיים" האם כדאי לי לעשות בדיקה זו? תודה וחג שמח!

07/10/2012 | 17:01 | מאת: בת 20

IRON - 40-145 FOLIC ACID - מעל 12.2 נורמלי, בין 7.6-12.2 - בינוני FERRITIN - 10-291 HB - לא כתוב MCH - 26-31 MCHC - 33-36.7 HYPO% - 0-10

יש רמז למאגרי ברזל נמוכים, אין אנמיה. עלייך לדאוג גם בצמחונות לקבל את כל אבות המזון, או באוכל או בתוספים איני חושב שאת צריכה לחפש עוד בדיקות, רק לדאוג שלאא יהיו חוסרים

מנהל פורום בדיקות דם ומעבדה