בדיקות סרוליגיותANA ,ANTICENTROMERE

דיון מתוך פורום  בדיקות דם ומעבדה

26/09/2012 | 21:08 | מאת: דפנה

26/09/2012 | 21:24 | מאת: דפנה

שלום, בתי בת ה41 פנתה לרופא בחורף שעבר עקב הרגשת קור באצבעות הידיים ,הלבנת האצבעות ואף הופעת פצע על אחת מהן.נמסר לה כי זוהי תסמונת RAYNAUD וכי עליה לחמם את כפות הידיים. לאחר שבקשה הפניה לרוימטולוג נשלחה לבדיקות דם סרולוגיות. תוצאות הבדיקות היו חיוביות. ANA TITER>= 1:160 , ANTICENTROMERE POSITIVE> 8.0 .האם תוצאות אלה מצביעות על לופוס/סקלודרמה? אמא מודאגת מאד

התוצאות מצביעות על זה שיש נוגדנים עצמיים ויש להשלים הבירור. אף בדיקה אינה אבחנתית למחלה, כשהיא בפני עצמה. צריך לשלב תלונות עם ממצאים בבדיקה גופנית עם תשובות מעבדה לכלל אבחנה או לפחות חשד קליני יותר ממוקד.

מנהל פורום בדיקות דם ומעבדה