בדיקות טריגליצרידים בדם

דיון מתוך פורום  בדיקות דם ומעבדה

20/09/2012 | 16:18 | מאת: דניאל

שלום רב, אני בת 25 עושה בדיקות כל חודש עקב לקיחת ראקוטן. רציתי לשאול כמות הטריגליצרידים בדם באוגוסט הייתה 62 mg/dl, גם לפני אוגוס בבדיקות הקודמות הכמות הייתה באיזור זה ופחות מכך והחודש (בדיקה מהבוקר) הכמות 120 mg/dl (פי 2). אני אמנם עליתי איזה קילו שניים בחג.. אל אני רזה מאוווד. שוקלת פחות מ60 קילו. מתאמנת כל יום וזו גם העבודה שלי.. אולי זו טעות? או שזה עדיין מושפע מהחג שרק הסתיים? איך זה הגיוני? חשוב לי לציין שבתקופה בה הייתי הכי "שמנה" (חיצונית) בחיי שקלתי 62 קילו על גובה 1.71 וכמות הטריגליצרידים הייתה 87 mg/dl.. והיום חיצונית אני לא קרובה לזה וגם במשקל אני פחות מ60 ק"ג. מוזר לי מאוד..

רמת טריגליצרידים מושפעת מאוד מתזונה ובהחלט יכול להיות שאכילת יתר בחג העלתה הרמה, כמו גם התרופה הערך עדיין רחוק מאוד מאוד מתחום מסוכן (500 למשל) כך שתנוח דעתך. אינך חייבת להפריז באכילה גם אם את רזה...

מנהל פורום בדיקות דם ומעבדה