שתי שאלות

דיון מתוך פורום  בדיקות דם ומעבדה

12/09/2012 | 16:57 | מאת: עלמה

שלום, מהם טווח הערכים של ויטמין D? אחרי נטילה במשך כחצי שנה עלה הערך שלו אצלי מ-10 ל- 37.5. האם יש צורך בנטילה לתחזוקה ואם כן כמה טיפות ליום (בבקבוק של 1000 יחב"ל)? באיזה פריטים בבדיקות מעבדה אוכל לראות שינוי אחרי שנה של ספורט אירובי מתמיד (הטריגליצרים הופחתו פי שתיים)? תודה רבה ושנה טובה

12/09/2012 | 17:51 | מאת: עלמה

VIT.D 25-OH 37.50 NG/ML VIT.D 25-OH < 10 NG/ML = DEFICIENCY VIT.D 25-OH 10 - 30 NG/ML = INSUFFICIENCY

1. את כתבת את הערכים של ויטמין D במעבדה שלכם, כך שכבר ענית בעצמך. מעל 30 זה תקין. 2. אני חושב שכן יש מקום לטיפול תחזוקה הלאה, עם אותו מינון שהביאך למצב תקין עכשיו. אפשר כעבור שנה לבדיוק שוב רמה בדם. 3. לא יודע לענות על שאלתך "באיזה פריטים בבדיקות מעבדה..." כי איני יודע מה היה קודם לכן. מבחינתי הפריטים העיקריים הם מצב רוח משופר, גאווה, גיזרה משופרת, עירנות ותחושת אנרגיה, שינה יותר טובה...מניח שמובן מה אני מנסה לומר. במעבדה- שיפור בערכי שומנים וסוכר אם היו גבוהים.

מנהל פורום בדיקות דם ומעבדה