גיל המעבר

דיון מתוך פורום  בדיקות דם ומעבדה

12/09/2012 | 10:17 | מאת: לילי

שלום , אני בת 47 המחזור משחק לי לאחרונה קבלתי באופן סדיר וכרגע אני במחזור החל מ28.8.12 מחזור שנמשך 10 ימים לאחר הפסקה של 4 ימים כעת שוב במחזור דימומים קשים הופנתי לבדיקות הורומנליות ולהלן התוצאות מה משמעותם נראה לי שלפי הבדיקות אני לא אמורה לקבל השחלות במצב ירוד Reference values for females Follicular phase: 3.03-8.08 Mid cycle: 2.55-16.69 Luteal phase: 1.38-5.47 Postmenopausal: 26.72-133.41 BD1 FSH46

12/09/2012 | 10:28 | מאת: לילי

בהמשך להודעה של ברצוני לציין שעשיתי ביופסיה של רירית הרחם והכל תקין

אל תשכחי שאין מדובר במתמטיקה אלא בביולוגיה- בגוף האנושי. נכון, "לא היית אמורה לקבל", אבל עובדה היא שכן, וזה אומר שרירית הרחם שלך קיבלה גירוי הורמונלי מספק על מנת לשגשג ובהמשך לנשור וליצור את הוסת. הגוף לא תמיד מתחשב בערכי המעבדה. התקופה סביב הפסקת הוסת מתאפיינת לא פעם בבלבול רב- יכול להיות לתפע אל וסת חצי שנה ואז שוב וסת, יכולות להיות וסתות כל שבועיים שלשה, יכולות להיות וסתות ארוכות מהרגיל וקצרות מהרגיל. מה שבטוח הוא- שהמצב לא יישאר כמו שהוא עכשיו. האם וסת חזקה ואורכה זו היא שירת הברבור ולא יהיו יותר מחזורים? רק הזמן יגיד. האם תהיינה לך וסתות חזקות שוב ותצטרכי התערבות תרופתית ? רק הזמן יגיד. תהיי בקשר עם רופא הנשים שלך על מנת להחליט כל פעם מחדש מה עושים, יידעי את רופא המשפחה שלך בקורה, אולי יש צורך "לרדוף" עם טיפול בברזל אחר איבודי הדם.

מנהל פורום בדיקות דם ומעבדה