תוצאות בדיקות

דיון מתוך פורום  בדיקות דם ומעבדה

04/09/2012 | 17:20 | מאת: מיטל

שלום רב, לאחרונה סבלתי מנימול שהחל ביד אחת ועבר ליד השניה ואח"כ בשתיהן סה"כ היה מעל 24 שעות. אחרי הפוגה של מספר ימים היו מקרים בודדים של מספר דקות. ביקשתי בדיקות דם ולהלן התוצאות החריגות: 1. VITAMIN D- 49.6 (טווח הנורמה 75)- חריגה כלפי מטה. 2. WBC-12.2 (טווח הנורמה בין 4.8-10.8)- חריגה כלפי מעלה. 3. LYMP.ABC-5.3 (טווח נורמה בין 0.9-4.5)- חריגה כלפי מעלה. יש לציין שבדיקת C-REACTIVE PROTEIN יצאה תקינה 0.40 (שהטווח נורמה הינו0.00-0.50). על מה תוצאות אלו יכולות להעיד?! האם יכול להעיד על טרשת נפוצה?! האם יכול להעיד על דלקת בעצב למרות שחלבון הדלקת תקין?! יש לציין שויטמין B12 בטווח הנורמה- תקין תודה מראש

1. איני יודע לפענח חלקיקי בדיקות. 2. אף אחת מהתוצאות לא חריגה בצורה מהותית. 3. אף אחת מהבדיקות אינה יכולה להעיד או לשלול טרשת נפוצה, כי לא מיועדות לאשר/ לשלול זאת. 4. כן, יכול להיות מצב של דלקת בעצב (או בעור/ בגרון/ בשתן) עם בדיקות דם תקינות לחלוטין.

מנהל פורום בדיקות דם ומעבדה