בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  בדיקות דם ומעבדה

03/09/2012 | 00:48 | מאת: אוריאן

שלום לך דוקטור אני בן 18 וכמשך חודשיים אני סובל מעייפות חוזרת ובאה אומנם לא עייפות קשה אך נשלחתי לעשות בדיקות דם כאשר בבדיקות דם יצא TSH מעט מוגבר של 7.4 ואילו ה FT4 יצא תקין 14.8 עכשיו נשלחתי על ידי רופא המשפחה לרופא אנדוקרינולוג שהוא אמר לי שהכל תקין ובסדר ואין מה לחשוש העייפות זה פסיכולוגי בגלל שאני כל היום חושב על זה והוא הציע לי לחזור על בדיקות הדם שוב בעוד כחודש , גם רופא המשפחה אמר שאין לתת טיפול תרופתי בגלל שההורמון הפעיל FT4 תקין עכשיו רציתי לשאול האם אתה ממליץ על טיפול תרופתי למרות שאני חש בעייפות ? אני עוד חודשיים מתגייס לקרבי ואני מפחד שזה יפגע בגיוס שלי מה המלצתך ? יש לציין כי עשיתי בדיקת US של הבלוטת תריס שהיא יצאה תקינה לגמרי לפני כיומיים עשיתי עוד בדיקת דם לאחר כ 3 שבועות , ואתמול הגיעו התוצאות וראיתי כי ה TSH עלה ל 8.4 יש לציין כי הנוגדנים thyroglobulin ab יצאו תקינים גם הם האם זה הגיוני ?

אני מסכים עם האנדוקרינולוג שתפקוד בלוטת התריס שלך תקין ואין שום צורך לטפל במה שתקין. גם עליית ה-TSH בבדיקה חוזרת אינה אומרת שמשהו לא תקין, לא ציינת את ה-FT4 בפעם השניה. אני חושב שיש אמת גם במה שאמר האנדוקרינולוג לגבי המרכיב הנפשי של העייפות, ובחודשיים האחרונים אני נאלץ לשלוח אנשים רבים לבדיקות דם לפי בקשתם בשל עייפות מתמדת. אני קורא לזה "עייפת קיץ" ואם היה תלוי בי לא הייתי שולח את רוב רובם לשום בדיקות ולשום ייעוצים. אתה אומר שאתה חושש שזה יפגע לך בגיוס לקרבי, ואני חושב שהגיוס לקרבי עם הפחד (הנורמלי לחלוטין) שמלווה את זה הוא חלק מאוד חשוב בעייפות שאתה מרגיש, ובעצם אתה מחפש (לאו דווקא באופן מודע) דרך לרדת מהרעה החולה שנקראת גיוס לקרבי. איני יכול לומר לך מה לעשות עם זה. חלק עוברים את השלב הזה שלפני הגיוס, מתגייסים לקרבי ורואים שדווקא טוב להם עם השרות הזה ועולים ופורחים, חלק רואים שזה קשה מדי או מפחיד מדי ומוצאים את הדרך לוועדה רפואית עם הורדת פרופיל- תפקוד בלוטת התריס, שברי מאמץ, מחלת חום.... מציע לך למצוא מישהו ידידותי לשוחח איתו על מה שאתה עובר, לא להשאר לבד עם המצוקות, גם עכשיו וגם אחרי הגיוס. יש תמיד דרכי פתרון ועזרה. אני חושב שיש לך רופא משפחה שמבין עניין ותוכל להעזר בו עד הגיוס, גם לגבי הערכה מחדש של העייפות הגופנית, וגם לגבי המצוקות. מקווה שההורים שלך בעניינים ומהווים תמיכה בהצלחה בשרות ושמור על עצמך

03/09/2012 | 14:07 | מאת: אוריאן

ה FT4 בפעם השנייה יצא תקין לחלוטין 14.4 לגבי הגיוס אינני מפחד כלל מלהתגייס לקרבי אני מתאמן לכך כבר כמה חודשים וכו'. אך אני מפחד שהבעיה של העייפות תפגעי בי במהלך השירות

מנהל פורום בדיקות דם ומעבדה