פענוח בדיקה לדלקת בשתן בהריון

דיון מתוך פורום  בדיקות דם ומעבדה

31/08/2012 | 10:58 | מאת: מ.ב

שלום רב, רציתי לברר מה אומרות תוצאות הבדיקה המפורטות מטה?? האם מדובר בדלקת או שתקין? חשוב לי לציין כי אני בת 30 בהריון אחרי טיפול בשבוע החמישי (מקבלת תמיכה של פרוגסט' ואסטורגן). במידה וזה לא תקין האם עליי מיד להתחיל באנטיביוטיקה או אפשרי לחכות עד תוצאות התרבית?? תודה מראש, תוצאות: GLUCOSE - U STRIP - 30mg/dl BILIRUBIN- U STRIP - neg KETONES- U STRIP -neg SPECIFIC GRAV-U STRI - 1.027 PH- U STRIP - 5.5 PROTEIN- U STRIP - 70mg/dl (range 0-30 UROBILINOGEN-U STRIP - normal ERYTHROCYTES-U STRIP - 66 microliter NITRITE- U STRIP - neg LEUCOCYTES - U STRIP - 250 microliter

אבחנה נקבעת על סמך תלונות+ ממצאים נתת רק ממצאים, כך שאיני יודע מה הקליניקה אם סובלת, קחי כבר טיפול אם לא, חכי לתרבית

31/08/2012 | 11:41 | מאת: מ.ב

לגבי תסמינים, בעיקר הרגשת דחיפות במתן שתן גם אחרי ההתרוקנות. אין הרגשת צריבה אלא יותר אי נעימות בסוף ההשתנה. גם תכיפות גבוהה כתוצאה מהרגשת הדחף וכתוצאה מכך השתנות בנפח קטן כל פעם.

מנהל פורום בדיקות דם ומעבדה