בדיקות TSH בהריון

דיון מתוך פורום  בדיקות דם ומעבדה

21/08/2012 | 21:27 | מאת: בת 29

שלום , אני בת 29, הריון שבוע 7. TSH 4.43 (קופ"ח כללית - ערכים תקינים עד 4.2) T4 16.1 - תקין אציין כי בחודש מאי ביצעתי בדיקות מקיפות , כולל נוגדנים לבלוטת התריס , התוצאות היו תקינות. האם התוצאות תקינות בהריון? או שמא צריך טיפול תרופתי / מעקב? בנוסף - המוגלובין 12, פריטין 10 . האם יש מקום ליטול תוסף ברזל?

כאשר ה-T4 תקין אין צורך בשום טיפול. אני מצניח שיש רופאי נשים שחושבים וודאי אחרת הסטיה של ה-TSH מהנורמה היא מזערית (כאשר יש חוסר אמיתי של T4 ה-TSH יכול לעלות גם ל90, בשביל הפרופורציות את אמורה לקבל תוספת ברזל בהריון, גם אם אין לך שום חוסר, בגלל צריכה גוברת והולכת של העובר. על אחת כמה וכמה אם הפריטין יחסית נמוך. שיהיה לך בשעה טובה

מנהל פורום בדיקות דם ומעבדה