בדיקת נשיפה לסורביטול

דיון מתוך פורום  בדיקות דם ומעבדה

12/08/2012 | 18:43 | מאת: ירדן

עשיתי בדיקת נשיפה לסורביטול ויצאה לי תוצאה חיובית (23 PPM). יום לפני אכלתי כמו שאמרו בדיאטה (לחם לבן, תפוחי אדמה ואורז לבן). אכלתי מעט (כמה כפיות) מהאורז הלבן ורק לאחר מכן התברר לי שהוא היה במקרר כבר יותר משבוע. לא היה לו טעם מוזר או משהו שיכול להצביע על קלקול. האם דבר כזה היה יכול להשפיע על תוצאות הבדיקה או שמכיוון שבודקים את הערכים של הנשיפה הראשונית לפני שתיית התמיסה אין קשר בין הדברים גם אם האורז היה מקולקל, והתוצאות אמורות להיות נכונות?

איני יודע. קיבלת הוראות כיצד לבצע הבדיקה. אם ביצעת לפי ההוראות אז בסדר. גם אם האורז שבוע במקרר אם לא, צריך לראות מה החריגה לעומת דף ההנחיות

12/08/2012 | 21:57 | מאת: ירדן

אכלתי בדיוק לפי ההוראות (ללא סטיות) וביצעתי את הבדיקה בדיוק כמו שאמרו לי. הדאגה היחידה שלי היא אם יכולה הייתה להיות השפעה על התוצאות אם במקרה האורז לא היה בסדר, או שזה בכלל לא קשור אחד לשני והתוצאות שניתנו לי אמורות להצביע רק על הרגישות הנבדקת (לסורביטול)?

מנהל פורום בדיקות דם ומעבדה