תוצאות בדיקת ALK.Phosphatase חריגות

דיון מתוך פורום  בדיקות דם ומעבדה

06/08/2012 | 12:29 | מאת: רונית

שלום רב, בבדיקות דם שנעשו לביתי בת ה-3 יצא הערך של ALK.Phosphatase = 1841. בבדיקות קודמות לפני חודש ולפני 4 חודשים הערך היה בנורמה (פחות מ- 300), אך ערכים אחרים היו אז גבוהים: GOT היה 77, GPT היה 109. שני הערכים האלה עכשיו בנורמה. אתה יכול להאיר את עיניי - מה קורה פה ? תודה רבה, רונית.

06/08/2012 | 12:49 | מאת: רונית

רק אוסיף את הסיבה לביצוע הבדיקות - ביתי נמצאת במעקב גדילה כי היא באחוזון גדילה נמוך, ובבדיקות מלפני כ- 4 חודשים התגלו ערכים לא תקינים בתפקודי כבד. בבדיקות לצהבת - מחוסנת לצהבת A + B, ללא מחלה פעילה. תוצאות מלפני 4 חודשים: GLUCOSE mg/dl 97 UREA mg/dl 23 CREATININE mg/dl 0.26 SODIUM mEq/L 142.2 POTASSIUM mEq/L 4.3 CALCIUM mg/dl 10.46 PHOSPHORUS mg/dl 4.3 PROTEIN-TOTAL g/dl 6.7 ALBUMIN g/dl 4.12 GLOBULIN g/dl 2.6 ALK. PHOSPHATASE U/L 177 GOT (AST) U/L 68 GPT (ALT) U/L 66 GGT U/L 13 LDH U/L 558 CK-CREAT.KINASE(CPK) U/L 101 IRON mcg/dL 78 TRANSFERRIN mg/dl 322 MAGNESIUM mg/dl 2.12 TRIGLYCERIDES mg/dl 89 CHOLESTEROL mg/dl 139 CHOLESTEROL- HDL mg/dl 39 CHOLESTEROL-LDL calc 82 NON-HDL_CHOLESTEROL mg/dl 100 לפני חודש: GLUCOSE mg/dl 82 UREA mg/dl 31 CREATININE mg/dl 0.28 SODIUM mEq/L 135.1 POTASSIUM mEq/L 4 CALCIUM mg/dl 10.34 PROTEIN-TOTAL g/dl 7 ALBUMIN g/dl 4 GLOBULIN g/dl 3 ALK. PHOSPHATASE U/L 166 GOT (AST) U/L 76 GPT (ALT) U/L 109 GGT U/L 13 LDH U/L 548 CK-CREAT.KINASE U/L 115 AMYLASE IU/L 94 BILIRUBIN-TOTAL mg/dl 0.37 FERRITIN ng/ml 18.5 BILIRUBIN-DIRECT mg/dl 0.08 IRON mcg/dL 148 BILIRUBIN INDIRECT mg/dl 0.29 TRIGLYCERIDES mg/dl 151 CHOLESTEROL mg/dl 134 השבוע: GLUCOSE mg/dl 99 UREA mg/dl 29 CREATININE mg/dl 0.25 SODIUM mEq/L 136.5 POTASSIUM mEq/L 4 PHOSPHORUS mg/dl 4.72 PROTEIN-TOTAL g/dl 6.5 ALBUMIN g/dl 4.3 GLOBULIN g/dl 2.2 ALK. PHOSPHATASE U/L 1841 GOT (AST) U/L 42 GPT (ALT) U/L 26 GGT U/L 10 LDH U/L 513 CHOLESTEROL mg/dl 162 תודה!

לצערי אין לי הארה גדולה לאור התשובות. דבר ראשון שהייתי רוצה לדעת שאין טעות מעבדה- או בבדיקה או בתשובה (נקודה עשרונית חסרה?), משום שערכי אנזימי כבד דווקא ירדו. זה מקרה ברור שבו פיענוח הבדיקה צריך להעשות על ידי רופא שמכיר את הסיפור כולו, יכול לבדוק את הילדה ולבצע עוד בדיקות לפי צורך- למשל אולטראסאונד של אזור הכבד- כיס מרה- לבלב, אותו יש לסקור כאשר יש עליית פוספסטזה בסיסית. קרוב לוודאי שהמקור הוא שם, כי היתה עליית אנזימי כבד, אבל יש לבדוק אם המקור אינו בעצמות (מאוד שכיחה עליית פוספסטזה בסיסית בילדים שגדלים, אבל אז המקור הוא בעצם ולא בכבד, ובמעבדה אפשר לבדוק מה מקורו).

מנהל פורום בדיקות דם ומעבדה