הסבר לבדיקות דם

דיון מתוך פורום  בדיקות דם ומעבדה

18/07/2012 | 13:19 | מאת: miki16

שלום, אני נמצאת בטיפולי פוריות, כבר שנה מנסה להרות, עם שחלות פולצסיטיות.( כרגע נמצאת בסבב של 2 איקוקלומין ליום, במשך 5 ימים). הייתי אצל נטורפת, כבר 3 חודשים שאני לא אוכלת סוכר ופחמימות רגילות.הבדיקות שאני מצרפת הם מהיום ה-4 למחזור(לפני שבכלל התחלתי איקוקלומין). במקביל עושה גם דיקור סיני.הנטורפת אמר שאם פרופיל הורמונלי כזה עדיף כבר לעשות ישר IVF בתקווה שהריון יסדר אצלי את ההורמונים ופעם הבאה יהיה הריון ספונטני, נתן לי גם ויטמין B12 האם יש צורך? אשמח להסבר אמיתי וכנה לגבי הפרופיל ההורמונלי VITAMIN B12 -279.9 pmol/L TESTOSTERONE- TOTAL - 3.4 nmol/L ANDROSTENEDIONE - 26.6 nmol/L SHBG -57 FREE ANDROGEN INDEX- 6.02 DHEA SULPHATE- 3.80 µmol/L 17-OH-PROGESTERONE - 8.2 nmol/L TSH - 2.55 mU/L FSH -3.5 IU/L LH -15.4 IU/L ESTRADIOL (E-2)- 322 pmol/L PROLACTIN - 273.9 mU/L PROGESTERONE-2.4 nmol/L

18/07/2012 | 14:16 | מאת: miki16

בת 29

1. ויטמין B12 מבחינתי תקין. 2. לגבי ההורמונים איני יודע ענות- אין ערכי נורמה ששונים ממעבדה למעבדה (אמור להיות כתוב על דף התשובות, כולל נורמה לפי שלב המחזור) 3. נשמע לי שאת מוקפת מטפלים למיניהם, וזה לא פשוט לנווט בין עצות שונות, ויש לשים לב מאיזו עמדה מציע מי שמציע.

מנהל פורום בדיקות דם ומעבדה