תוצאות בדיקה ילד 5.5

דיון מתוך פורום  בדיקות דם ומעבדה

05/03/2010 | 08:28 | מאת: מיכל

שלום רב. בני (5.5) נשלח לביצוע בדיקות דם עקב כאב נקודתי בברך, וממצא בצילום רנטגן("זיז קטן באזור פמור דיסטלי מדיאלי ויתכן בהירות מטפיזית"). US טרם בוצע. התוצאות החריגות הן: IRON 146.00 ESR 33.00 MM/HOUR EOSINOPHILS % 9.80 PLATELETS 560.00 K/UL VITAMIN B12 1212.00 האם יש להערכתכם קשר בין הממצאים והאם קים חשד לפעילות דלקתית או אחרת? תודותיי. מיכל.

07/03/2010 | 11:20 | מאת: ד"ר יעל הס

שקיעת הדם המוחשת מעט יכולה להיות בגלל מצב דלקתי בברך, אבל כדאי שאורטופד ילדים יפענח את הצילום ויסיק מסקנות בהתאם. EOSINOPHILS מוגברים יכולים להיות בגלל מצב של אלרגיה או אסטמה. שאר הערכים אינם בעייתיים.

מנהל פורום בדיקות דם ומעבדה