פיענוח בדיקת דם של פעוט בן שנתיים

דיון מתוך פורום  בדיקות דם ומעבדה

24/02/2010 | 10:08 | מאת: אורנית

בני חולה במחלות חום, חלקן ויראליות וחלקן חיידק (מה שחייב אנטיביוטיקה) במשך החודשיים האחרונים בתדירות מאוד גבוהה (פער של ימים בודדים בין מחלה למחלה). תוצאות ספירות הדם שלו מראות ירידה עיקבית ב-HEMOGLOBIN,כאשר התוצאה האחרונה מלפני יומיים מראה על ערך של 10.4 g/dl. כמו כן תוצאות חריגות נוספות: HEMATROCRIT הערך 31.6%. MCH 25.2 pg\cell. על מה התוצאות יכולות להעיד? אילו בדיקות נוספות עלי לבקש לבצע? תודה רבה. על מה ה

26/02/2010 | 07:36 | מאת: ד"ר נצר חירם

שלום, אנמיה המתבטאת בירידה בהמוגלובין ובהמטוקריט (שתי בדיקות המודדות את אותו הדבר) יכולה להופיע במחלות זיהומיות אך יכולה גם להופיע בילדות עקב חסר ברזל. כיון שלא ציינת את יתר תוצאות הבדיקה, לא אוכל להתייחס למצב משק הברזל. בברכה, ד"ר נצר חירם

מנהל פורום בדיקות דם ומעבדה