בדיקת דם בשכיבה 6דק' & בעמידה 6 דק'

דיון מתוך פורום  בדיקות דם ומעבדה

22/02/2010 | 20:59 | מאת: שי

שלום רב, שאלה נוספת שמסקרנת אותי; בנוסף לאיסוף שתן של 24 שעות נשלחתי גם לבדיקת דם של קטכול אמינים בדם. 1.א)מה הבדיקה אמורה לבדוק? והאם היא לא מספיקה ב)ובנוסף למה צריך גם איסוף שתן? 2. מה זה הקטע של לקיחת הדם בשכיבה 6 דק ולאחר מכן בעמידה 6 דק' ??? תודה

26/02/2010 | 10:49 | מאת: ד"ר יעל הס

קטכולאמינים הינם חומרים שמופרשים בעיקר מבלוטת יותרת הכליה והם חומר הבסיס לאדרנלין ולחומרים דומים שמשמשים בגוף את מערכת העצבים ומערכות נוספות. מכיון שמדובר בחומרים שפועלים במצבים לחץ, דחק, ומצוקה - רמתם משתנה במהירות בגוף ובתגובה לגירויים שונים כגון שינויי לחץ דם ועוד. לכן צריך לקחת את הבדיקה בד"כ במצב רגיעה, וכן במצבים אחרים כמו בשכיבה ועמידה כדי לראות אם יש שינויים. שינויים שכאלה יכולים להופיע ברמות בדם אבל לא ברמות בשתן שהן תוצאה של איסוף של החומרים דרך הכליה בזמן ממושך יותר.

מנהל פורום בדיקות דם ומעבדה