שאלה לגבי קיום בדיקה

דיון מתוך פורום  בדיקות דם ומעבדה

20/02/2010 | 20:19 | מאת: אלחנן

האם קיימת בדיקת דם המגלה רגישויות/אי סבילות למגוון מזונות (לא מדבר על הבדיקות של הרמאים ב2500 ש"ח) ידוע על אי סבילות ללקטוז וכמו כן אני כמעט בטוח (ועל כן נמנע) שיש לי בעיה עם מזונות המכילים סוכרים/סירופים כמו פרוקטוז וגלוקוז (גם בפירות עצמם) אם אני לא טועה יש בדיקות נשיפה לפרוקטוז בכמה בתי חולים אך מהניסיונות שלי אני בכל מקרה נמנע ממאכלים שכאלו

22/02/2010 | 11:43 | מאת: ד"ר יעל הס

במכוני האלרגיה בבתי החולים ידעו להגיד לך אילו בדיקות קיימות ואיך לבצע אותם. בקופת חולים ניתן לבצע בדיקה לרגישות לגלוטן (צליאק) ו G6PD

22/02/2010 | 22:02 | מאת: אלחנן

כבר נבדקתי ואין לי צליאק וכמו כן G6PD בוודאי שאין לי לצערי אני אמשיך לשלשל מאכלים מסויימים מספר דקות לאחר אכילתם מבלי לדעת למה...... ככה זה כשמפנים אותך מפה לשם וכל קביעת תור זה לעוד חודשיים אה ואני אמשיך לקחת מוצרים פרובייטים מבלי לדעת אם זה סתם גימיק מסחרי

22/02/2010 | 22:02 | מאת: אלחנן

כבר נבדקתי ואין לי צליאק וכמו כן G6PD בוודאי שאין לי לצערי אני אמשיך לשלשל מאכלים מסויימים מספר דקות לאחר אכילתם מבלי לדעת למה...... ככה זה כשמפנים אותך מפה לשם וכל קביעת תור זה לעוד חודשיים אה ואני אמשיך לקחת מוצרים פרובייטים מבלי לדעת אם זה סתם גימיק מסחרי

מנהל פורום בדיקות דם ומעבדה