תיפקודי כבד GOT GPT ו FERRITIN

דיון מתוך פורום  בדיקות דם ומעבדה

13/02/2010 | 21:33 | מאת: יאיר

אני בן 59 (בעוד 3 ימים) בריא בד"כ כלל ב 4 החודשים האחרונים סובל משלשול מימי ללא אובדן משקל ורק בבוקר (יציאות רק בבוקר) נראה כמו מעי רגיש או רגיז עברתי קולונוסקופיה לפני שנתיים בגלל אותה הבעיה שעברה לאחר זמן הקולונוסקופיה הייתה אז תקינה.הגובה שלי 172 ס"מ משקל 78 ק"ג עוסק בספורט (התעמלות כל בוקר הליכה 3-4 פעמים בשבוע ו טניס פעמיים בשבוע)לפני קרוב ל 10 שנים עברתי הסרה רדיקלית של הערמונית כתוצאה מגידול סרטני ממוקד שלא יצא מהקופסית ולא עברתי טיפולים נוספים. אני עושה בדיקות דם כל חצי שנה הבדיקות האחרונות היו לא משהו, GOT היה 60, GPT 68, FERRITIN 347.9 כולסטרטל 217 LDL 152, HDL 41, מה שמטריד זה העליה בתוצאות של תיפקודי הכבד. על מה מעידות בדיקות ה GOT ו GPT ו FERRITIN והאם זה קשור אולי לשלשול או למשהו אחר. תודה מראש על עזרתכם, יאיר.

14/02/2010 | 10:33 | מאת: ד"ר נצר חירם

שלום, GOT,GPT הם אנזימי כבד ורמה מוגברת שלהם מעידה על נזק כבדי. הערכים שציינת (בערך פי 2 מהנורמה) אינם מאוד מדאיגים ומצריכים בדיקה חוזרת והערכת סימנים נוספים שיכולים לכוון לסיבה. פריטין הינו חלבון המשמש כמאגר לברזל בגוף, אך אוכל להתייחס לתוצאה רק בשילוב עם תוצאות ספירת דם. אבחנה של מעי רגיז היא אבחנה שבשלילה ולכן יש לשוחח על כך עם הרופא המטפל, להעריך את התלונות והבדיקות שבוצעו עד כה ולשקול כיצד להתקדם. בברכה, ד"ר נצר חירם

מנהל פורום בדיקות דם ומעבדה