לקטט גבוה???

דיון מתוך פורום  בדיקות דם ומעבדה

12/02/2010 | 18:24 | מאת: שושי

האם לקטט גבוה בבדיקת דם (2.8) כשכל שאר הבדיקות תקינות, יכול להצביע על בעייה מאוד חמורה אם בבדיקה חוזרת לאחר מספר שעות חוזר לנורמה? שאלתי כבר אך לא נעניתי. תודה

13/02/2010 | 07:37 | מאת: ד"ר נצר חירם

שלום, היה עוזר אילו היית מפרט את הנסיבות בגינן נלקחו שתי הבדיקות הסמוכות כל כך. על פניו, לא נראה כי יש מקום לדאגה. לקטט יכול לעלות עקב פירוק של תאי דם בזמן לקיחת הבדיקה או בזמן הטיפול בדגימה. בברכה, ד"ר נצר חירם

13/02/2010 | 18:16 | מאת: שושי

הבדיקה הראשונה נלקחה בין יתר בדיקות הדם (כולל גזים בדם) עם הגעה למיון עם כאבי בטן מאוד חזקים למרות בטן רכה. לאחר ACT לא ברור ועקב התוצאה הראשונה הלא תקינה נלקחה עוד בדיקה ונעשה גם ACT חוזר. כאמור הכל בהפרש של מספר שעות. גם בבדיקה שלישית של לקטט נשארה התוצאה התקינה של 0.8. האם עלי להיות רגועה או שיש כאן חמצת??? הרופאים נראו מאוד לא רגועים מתוצאה בודדת זו והשאירו אותי להשגחה בטיפול נמרץ!!! מקווה שעכשיו ברור יותר ואוכל לקבל תשובה. תודה

מנהל פורום בדיקות דם ומעבדה