פענוח בדיקות דם

דיון מתוך פורום  בדיקות דם ומעבדה

12/02/2010 | 18:19 | מאת: אתי

שלום עשיתי בדיקות דם בהמשך לטיפול בדלקת פרקים הקיימת אצלי..והתוצאות הם אלו : anca a anca c anca p בכולם יצא הערך המקסימלי שהוא 20 מה זה אומר? תודה

13/02/2010 | 07:35 | מאת: ד"ר נצר חירם

שלום, קבוצת הבדיקות שציינת הינה נוגדנים עצמיים המופיעים במחלות "אוטו-אימוניות" (בהן הגוף מייצר נוגדנים כנגד עצמו). למחלות שונות ישנו פרופיל שונה מבחינת המופע הקליני והנוגדנים. תוצאה חיובית של נוגדנים חייבת להיות מצומדת למצב הקליני ולתלונות כדי להגיע לאבחנה. לסיכום, אמליץ לשוב אל הרופא שהפנה אותך לבדיקות אלה ולדון עימו במשמעותן. בברכה, ד"ר נצר חירם

מנהל פורום בדיקות דם ומעבדה