אנמיה אצל תינוקות בת 10 חודשים

דיון מתוך פורום  בדיקות דם ומעבדה

03/02/2010 | 11:51 | מאת: אירית

בתי בת 10 חודשים, עקב אי עלייה מספקת במשקל-(נמצאת באחוזון 10% שוקלת 7.5 ק"ג גובה 72 ס"מ) הופניתי לעשות לה ספירת דם. אתמול נעשתה הבדיקה והתוצאות שהתקבלו מתחת לערכי נורמה הן HB-8.3 HCT-31 MCH-20.7 MCHC-27 NEUT-22.5 ה=MCV תקין- 76.9 כל יום מקבלת 6 טיפות ברזל וויטמין D/ מדוע אם כן יש לה אנמיה למרות שהיא מקבלת טיפות, האם אסור לקחת יחד עם ויטמין D? מה הטיפול לאנמיה.האם יכול להיות שיש לה ספיגה לקויה של ברזל? הרופא העלה את המינון ל-10 טיפות ביום ואומר שיתכן וזו אנמיה פיזיולוגית ושאבצע 10 ימים אחרי הספירה הראשונה ספירה חוזרת בתודה אירית

06/02/2010 | 00:18 | מאת: ד"ר יעל הס

באנמיה שכזו מומלץ לעשות בדיקות לבעיות ספיגה, כולל בדיקות לצליאק למשל. כדי לדעת אם יש השפעה לתוספת הברזל יש לבקש בספירת דם כמות רטיקולוציטים. אם הם עולים זה מדד לכך שיש תגובה לברזל.

מנהל פורום בדיקות דם ומעבדה