ערך גבוה ל CK ו ALT/GPT

דיון מתוך פורום  בדיקות דם ומעבדה

04/01/2010 | 12:29 | מאת: רן

בבדיקה האחרונה ה- CK שלי קפץ גבוה (484 ורשום שנבדק פעמיים ) לאחר שבדרך כלל הוא גבוה אבל באזור 220 . גם ה ALT/GPT שלי עלה ל 51 (בדרך כלל בתחום 18-32 ). אני לוקח סימבסטטין 20מ"ג ליום באופן קבוע מספר שנים להורדת כולסטרול.כל התוצאות האחרות שלי בבדיקת הדם הן בתחום הנורמאלי לאורך שנים של מעקב רצוף. ערב לפני הבדיקה לקחתי את הסימבסטטין (והייתי 12 שעות בצום עד לבדיקה בבוקר). אני פעיל מאוד ספורטיבית ועוסק בספורט חזק כמעט כל יום כולל ריצה ואופניים ובכושר גופני מעולה . מה משמעות הקפיצה ב CK ו ALT ?

06/01/2010 | 22:19 | מאת: רן

האם למישהו מהרופאים הנכבדים יש תשובה לשאלתי ?

07/01/2010 | 19:25 | מאת: ד"ר יעל הס

מאד ייתכן שהסיבה לקפיצה היא מאמץ חריג ערב לפני הבדיקה. הייתי ממליצה לחזור על הבדיקה אחרי 3 ימים מנוחה ממאמץ.

07/01/2010 | 22:25 | מאת: רן

ד"ר הס, תודה על תשובתך. אני מתאמן כמעט כל ערב במשך 1-2 שעות . בואי נניח שהערך הגבוה של ה CK באמת נובע מהמאמץ (שאינו חריג מבחינתי אלא יומיומי במשך 4-5 ימים בשבוע) , ואם אנוח 3 ימים הערכים ירדו בבדיקה הבאה. אבל השאלה שלי היא האם ערכים גבוהים כתוצאה מהמאמצים שלי, מראים על נזק לכבד ו/או לשרירים או בעייה רפואית המצריכה טיפול ? האם אני מזיק לעצמי כתומאה מהאימונים ? האם אני צריך לקחת תרופה / תוסף מזון לטפל בבעיה (אם היא באמת בעייה) , כי אם אקבל בדיקה "טובה" ואחזור לאימונים הרגילים אז שוב אני מזיק לעצמי ?? תודה, רן

מנהל פורום בדיקות דם ומעבדה