טסיות דם

דיון מתוך פורום  בדיקות דם ומעבדה

01/01/2010 | 07:54 | מאת: י

בוקר טוב, אני בהריון שבוע 37, הרופא שלי אמר לי כי יש ירידה מתמדת בטסיות הדם. מה זה אומר? האם יש משהו שאני יכולה לעשות על מנת להעלות את מספרן?

01/01/2010 | 09:12 | מאת: ד"ר נצר חירם

שלום, בהריון חלים שינויים שונים בספירות הדם. אנמיה בהריון היא מצב מוכר, לדוגמא. לא ציינת איזו ירידה ובאיזה פרק זמן, אך כל עוד הספירה בתחום התקין, אין חשש. אין דרך בה את יכולה (ללא טיפול תרופתי) להשפיע על ספירת הטסיות. בברכה, ד"ר נצר חירם

01/01/2010 | 11:15 | מאת: י

התוצאה האחרונה שהייתה לי היא 107 לפני כשבועיים ועד כמה שהבנתי הגבול התחתון הוא 150. הירידה האחרונה הייתה בהפרש של כחודש וזה ירד מ-122 ל-107. האם יש סיבה לדאוג? האם בהריון ניתן לקחת כדורים כדורים על מנת להעלות את רמת הטסיות? לדברי הרופא שלי אין מה לעשות וככה הגוף מגיב אבל אני קצת חוששת.

מנהל פורום בדיקות דם ומעבדה