חריגות בטריגלצירידים

דיון מתוך פורום  בדיקות דם ומעבדה

10/12/2009 | 00:59 | מאת: שי

שלום דוקטור, אני בן 38 שוקל 92 ק"ג. לא מעשן כבר 4 חודשים, לא מבצע פעילות גופנית. רופא המשפחה שלח אותי לבדיקות דם עקב רצון להתאמן בחדר כושר.תוצאות חריגות בבדיקת הדם מבהילות. קולסטרול 300 HDL 37.3 LDL לא ניתן לבדוק NON HDL 262 טריגלוצירידים 650 האם אוכל להתאמן? דבר נוסף, URIC ACID B 7.8 Eosinophils % 6.1 האם אני עומד לחטוף התקף לב או שבץ מוחי? לתשובה מהירה אודה

10/12/2009 | 06:41 | מאת: ד"ר שי מזור

לא אמרת מה הגובה שלך כי לפי ההשערה שלי אתה סובל מעודף משקל לא מסובל עם כולסטרול 300 וטריגליצרידים 650 אתה ממוקם טוב טוב בקבוצת הסיכון למחלות לב אני לא אומר שאתה עומד לחטוף התקף לב או שבץ אבל אבי חושב שאתה צריך לקחת את עצמך בידיים בהקדם יש צורך בירידה במשקל ויש צורך דחוף להיוועץ עם הרופא לגבי טפול תרופתי להפחתת שומנים אני חושב שאם תוצאות כאלה ישנה בעייה לפעילות מליאה בחדר כושר מהו לחץ הדם שלך? כמה סוכר בצום? האם יש ספור משפחךתי של מחלות לב?

מנהל פורום בדיקות דם ומעבדה