חריגות בבדיקת דם

דיון מתוך פורום  בדיקות דם ומעבדה

09/12/2009 | 10:09 | מאת: אני

שלום דוקטור, אני בן 38 שוקל 92 ק"ג. לא מעשן כבר 4 חודשים, לא מבצע פעילות גופנית. רופא המשפחה שלח אותי לבדיקות דם עקב רצון להתאמן בחדר כושר.תוצאות חריגות בבדיקת הדם מבהילות. קולסטרול 600 HDL 37.3 LDL לא ניתן לבדוק NON HDL 262 טריגלוצירידים 650 האם אוכל להתאמן? דבר נוסף, URIC ACID B 7.8 Eosinophils % 6.1 האם אני עומד לחטוף התקף לב או שבץ מוחי? לתשובה מהירה אודה

10/12/2009 | 11:25 | מאת: ד"ר נצר חירם

שלום, אינך עומד לחטוף התקף לב או שבץ בזמן הקרוב. ניתן ורצוי להתחיל להתעמל. נסה להתמיד בכך. הבדיקה הבעייתית היא ערכי הטריגליצרידים TG. ערכים אלה ניתן להוריד על ידי שינוי הרגלי התזונה- פחות מטוגן ושומני וכן על ידי פעילות גופנית וירידה במשקל. קיימות תרופות להורדת TG. המלצתי- פנה אל הרופא המטפל כדי לשקול טיפול תרופתי. פנה לדיאטנית כדי לקבל הסבר על שינוי הרגלי אכילה וירידה במשקל ופנה אל חדר הכושר כדי להתאמן. בברכה, ד"ר נצר חירם

מנהל פורום בדיקות דם ומעבדה