TSH נמוך

דיון מתוך פורום  בדיקות דם ומעבדה

22/11/2009 | 15:53 | מאת: יוסטין

שלום רב, הנני בחורה בת 25, לקחתי גלולות למניעת הריון כמעט 6 שנים...לפני כחצי שנה הפסקתי לקחת...בדיקות דם לפני שבועיים הראו ירידה ברמות ה- TSH לפני חצי שנה היה 3.43, היום הוא עומד על 1.61..בנוסף יש לי נשירת שיער נוראית, עור פנים עם מלא פצעים, חולשה, תחושה של גולה בצד השמאלי בגרון באיזור בלוטות התריס כאשר אני מורידה את הראש....שאלתי היא, האם זה קשור להפסקת הגלולות? האם יש סיבה אחרת? אני חוששת שמה הוא יצא מטווח הנורמה...מה עליי לעשות כדי לעלות קצת את רמתו??אוכל?כדורים? בדיקות? תודה רבה מראש

22/11/2009 | 15:56 | מאת: יוס

שחכתי לציין גם על כאבים באיזור החזה והלב...

24/11/2009 | 16:33 | מאת: ד"ר נצר חירם

שלום, התמונה המתוארת עשויה להתאים לחסר בהורמון בלוטת התריס (מצב שבו TSH יהיה דווקא גבוה). אם נלקחה רמת TSH בלבד ולא רמת הורמוני בלוטת התריס, יש לקחת בדיקה נוספת לרמתם. לא ניתן להעלות את רמת הורמוני בלוטת התריס אלא על ידי כדורים. לא נראה כי קיים קשר בין הגלולות לבין ה TSH, אך יכול להיות קשר בין הגלולות לבין הפצעונים. אנא פני אל רופא המשפחה להמשך בירור וטיפול בברכה, ד"ר נצר חירם

מנהל פורום בדיקות דם ומעבדה