מבולבל

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

13/02/2012 | 18:39 | מאת: רני

שלום אני מבולבל בשל סימפטומים צולבים. אני סובל מכאבים חדים שהחלו במרפק ימין משולבים בחולשה, וכאבים דומים אך פחותים גם במרפק שמאל. יש לציין שכאבים התחילו בשורש כף יד ימין ולעיתים מגיעים עד הכתף ואף לשכם (רק צד ימין). רק לאחר מכן הופיעו גם ביד שמאל, בהפרש של חודשיים בערך. בדיקת MRI לעמוד שדרה וצוואר שולל מעורבות או הקרנה וEMG מראה על לכידה אולנרית במרפק ימין כולל המלצה לניתוח מכירורג יד. זו התמונה מבחינה קלינית אך הבילבול הוא משום שאורתופד אחר טוען שסימפטומים לא תואמים את הבעיה וחושד כי המצב תואם פיברו. למען האמת יש משהו בדבריו וקיימים סימפטומים תומכים כגון -עייפות גדולה, דיכאון וחוסר ריכוז (טרם הכאבים במרפק) -צפצופים קבועים באזניים (כבר שנים אחורה) -רגישות בנק' מסוימות התואמות תסמונת,בצוואר ועורף בעיקר(זה חדש!) הבעיה היא שאני צריך להחליט לגבי ניתוח כן או לא, כאשר כרגע אני מוגבל בעבודה וניזוק מאד כלכלית ככל שהזמן עובר. האם ייתכן שמדובר בפיברו למרות ממצאים של EMG? האם ייתכן שמדובר בפיברו למרות שכאבים רק בידיים? האם ייתכן צירוף מקרים של 2 הבעיות במקביל? אשמח לתגובה, כל תגובה. תודה מראש

27/02/2012 | 12:07 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום רני כמובן שאבחנה של פיברומיאלגיה לא שוללת ריום של בעייה ממוקמת במרפק, ולהיפך. יש קודם כל לאבחן אם יש באמת פיברומיאלגיה ולהתחיל טיפול בהתאם, וגם ליראות איך זה משפיע על הכאבים במרפק. בנוסף, יש להעריך כמה הבעייה במרפק רצינית וזקוקה לניתוח. הרבה אורטופדים ממהרים לנתח בלי להציע טיפולים אחרים קודם.... יכול ליהיות שטיפול בפיזיוטרפיה יכול לסייע לך? הייתי בודקת את הנקודות האלא לפני שתרוץ לניתוח. בברכה

מנהל פורום פיברומיאלגיה