תרופות לפיברו

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

24/01/2012 | 18:44 | מאת: אסנת

שלום! אובחנתי כסובלת מפיברו קבלתי אלטרולט לפני כחודש ואני לא מרגישה שיפור מי יודע מה. ראתי פרסומים לליריקה ואני סובלת מאולכוס האם את ממליצה על ליריקה במקום אלטרולט אני סובלת מכאבי שרירים כמעט בלתי נסבלים. תודה אסנת

25/01/2012 | 09:29 | מאת: חולה בפיברו

לצערי הרב אין תרופה יעילה לפיברומיאלגיה כולל הצעות מגוונות אלטנטיבי הידרותרפיה התעמלות (=עלולה להחמיר) -אני יכול לתת לך כמה הצעות מה ניתן לעשות כרגע כדי להקל 1-הסם הטוב והיעיל ביותר לפיברומיאלגיה הוא השימוש בקנאביס רפואי לצערי ברב אנחנו חיים במדינת ישראל ולא במדינה נאורה כמו הולנד 2-במידה ואין לך יכולת להשיג קנאביס רפואי (גם לי אין) התרופה הטובה ביותר לפיברומיאלגיה היא קלונקס (לקחת אותו מיד לפני השינה) ההשפעה שלו מידית עם מינימום תופעות לואי והיא לא ממכרת ביכלל עם עושים בה שימוש נכון (בהתאם להממלצה של רופא משפחה או פסיכיאטר) יש לה כמה פעולות חיוביות בו זמניות 1-היא מונעת חרדה 2-היא מסיעת לשינה (לי שום תרופת שינה או סם פסיכיאטרי אחר לא עזר) 3-היא מרפה שרירים בעזשהי דרגה -כמובן שביום את תחושי התכוצויות שרירים אב אם דרגת החומרה היתה 10 (בא לי לצרוח אני צריך מורפיון או טרדמקס) אזי הרמה תהיה משהו כמו 7 לפעמים אולי קצת פחות לפעמים 8 אבל לא 10 (היא לא תפתור לך את כאבי הפיברומיאלגיה-היא תעזור לך בעיקר לשינה) עכשיו אם ישנו דיכאון בנוסף לפיברומיאלגיה (שכיח מאד) תנסי איקסל בבוקר תתחילי עם 25 מג וקלונקס לפני השינה תתחילי עם רבע מיליגרם-אם את לא נרדמת תעלי עוד רבע ועוד רבע עד 2 מיליגרם ללילה כלומר 4 כדורים של רבע מיליגרם קלונקס כל לילה באפן תמידי קבוע (לא לפספסס-מסוכן) או כדור אחד של 2 מיליגרם (אותו מחיר ויותר משתלם מדובר ב 30 טבליות) לצערי הרב ואני שוב יקונן לצערי הרב אחרי תקופה ארוכה או איזשהו זמן הגוף מפתח סבילות ךתרוה-וחבל היא התרופה הכי טובה בשוק לפיברומיאלגיה ליריקה לא יעילה לשינה והרפית שרירים ויש לה טונות של תופעות לואי שאין לקלונקס-אני זוכר שהאורטפד שלי גיחך שהוא נתן לי ליריקה למרות שעדין ראומטולוגים ממליצים עליה בחום-פשוט ותרי עליה-היא לא שווה כלום לגבי הידרותרפיה-את לא צריכה לבזבז כספים מיותרים די באמבטיה מחוממת עם תנור (עם ספיראלות) לפחות 28 30 מעלות מומלץ שיהיה לך חם ונעים ותרחצי עם מיים מאד חמים עם ליפה שניתן לרכוש בבית מרקחת ותשפפפי את העור עם הליפה זה ימריץ לך את מחזור הדם ויעשה איזשהי הרפיה-אם האמבטיה גדולה ניתן לשבת חצי שעה באמבטיה עם מיים מאד חמים (כמעט רותחים) אבל שלא גורמים לכויות או סימנים אדומים על העור (כלומר יותר ממים פושרים) ואת לא צריכה לבזבז כסף על הידרותרפיה-על תצפי לגדולות זה יכול להקל לכמה שעות ואחרי זה זה חוזר חלילה את יכולה ללכת למסאג רגיל במידה ואת לא סובלת משיגרון או אוסטופורוזיס-שוב אפשר לבקש מהבן זוג למרוח משחת בנגי או שמן מנטה סיני (עדיף) אפר גם שמן קוקוס או תערובת שמנים טבעיים לפיברו ניתן לרכוש בבית מרקת שמתמכה בתרופות עממיות (טבעיות) בשום אופן לא למרוח וולטרן-שוב אני חוזר לא וולטרן! התעמלות מאד לאנשים בריאים אבל לאנשים עם פיברו התעמלות יכולה במקרה הטוב לא לעזור ובמקרה הרע להזיק אני ממליץ לך כן להיחשף לשממש לפחות 15-20 דקות ביום (לא בצל) ולא מסנן קרינה כדי להשיג ויטמין D עם את חשה תשישות או התכוצות שבי על ספסל בשמש ופני את פניך לשמש בקייץ שחם תפתחי את החלון מזכוכית כי הזכוכית מסננת את הויטמין D ופשוט תני לקרני השמש לחדור לביתך (תקני רשתות נגד יתושים וזבובים) -שתית ממים מרובה בטונות לשתות המון מיים (עם פילטר) כי המיים בישראל מגעילים ולא טעימים (באיטליה ניתן לשתות מים ישירות מהברז המיים שם איכותיים) כאן חיבים להתקין פילטר כי המיים כאן פשוט פיחס לשתות המון מיים (לא מיץ) -רופאים אלטרנטיבים תמיד נגד קפה יש חילוקי דעות בענין יש חולי פיברו שטוענים שקפה שחור פנטסטי תביני שזו מחלה כרונית שמעתים מאד מחלימים ממנה ככה שאל תחושי ריגשי אשמה כמו אני לא אוכלת מספיק טוב-אין שום קשר בין פיברו לאיכות המזון שאת אוכלת-כמובן שלאכול טב ואיכותי תמיד עדיף אבל זה לא מה שירפא אותך (אחוי ההחלמה מפיברו נמוכים אבלל אני לא רוצה לאכזב אותך דיכאון או סטרס מחמירים את המצב) אל תנסי לטפל בעצמך עם גואיפנזין-שרלטנות לשמה! אבל אל תכנעי לאף שרלטן שינסה לטפל בך בגואיפנזיין זה לא עזר לאף אחד! אל תנסי דיקור סיני או יפני חבל על הזמן אל תנסי טיפולים אורטופדים חבל על הזמן אל תנסי טיפולים הומופאתים או אלטרנטיבים חבל על הזמן והכסף אל תכנעי לשום "טיפול" שמוצע היום בשוק מלבד קנאביס רפואי או קלונקס ושתיית מיים מרובה אם יש דיכאון תנסי איקסל בבוקר (אני לא רופא) יתכן וזה יחזק את השפעת הקלונקס (יגרום ליותר עיפות) וימנע דיכאון תסרבי לסימבלה אלטרולט (הציפרלקס אל תגעי) תגידי אני רוצה לנסות איקסל זו זכותי-אני דיברתי עם המון חולי פיברומיאלגיה! ואין מה לעשות אין ריפוי לזה-תשתי הרבה המון המון מיים אמנם הרבה לשירותים אבל זה יוריד לך את הרעל מהשרירים

08/02/2012 | 10:09 | מאת: נטלי

אני לא הייתי מעיזה לתת המלצות חד משמעותיות לגבי התרופות. כל בן אדם מגיב אחרת לתרופה ויש כאלה שמקבלים המון תופעות לוואי ויש כאלה שאין להם תופעות לוואי בכלל מאותה תרופה. לאסנת- בדך כלל כתוב בעלון לצרכן של רוב התרופות שניתנות לפיברו שהם מתחילים להשפיע החל מ- 2-4 שבועות ורופא רציני בוודאי יגיד לך להמתין עם המסקנות...

מנהל פורום פיברומיאלגיה