אשקלון

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

19/01/2012 | 12:21 | מאת: אירנה

שלום אני לפני חודש הופחנתי כחולת פיברומיאלגיה אחרי סבל של 9 שנים אני בת 24 בחצי שנה האחרונה אני במצב ממש לא טוב כאבים בכל הגוף אני לא מתפקדת בעבודה וגם לא בלימודים אני מחכה כבר די הרבה זמן להידרוטרפיה ולהתעלמות קבוצתית השאלה שלי אם יש דרך נוספת להקל על הכאבים חוץ משכחי כאבים והאם ביטוח לאומי מכיר במחלה?

23/01/2012 | 12:25 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום אירנה, ביצוע פעלילות גופנית הוא העיקרון הטיפולי החשוב ביותר, וכדאי להתחיל כבר היום, הליכה, אופניים או שחייה, בהדרגה, על בסיס יומי. בהמשך תתחילי הידרוטרפיה והתעמלות . האם קיבלת גם טיפול תרופתי? יש להתיעץ עם הרופא שמטפל בך אם את זקוקה גם לטיפול תרופתי קבוע ( לא משכחי כאבים ) . ביטוח לאומי יכול להכיר במחלה , אך זה לא מתורגם לכסף בגלל שמדובר רוב הזמן באחוזי נכות יחסית נמוכים. בברכה

מנהל פורום פיברומיאלגיה