ליריקה ואלטרול...

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

12/01/2012 | 11:53 | מאת: קובי

דוקטור שלום רב! הייתי כבר בפורום הזה בעבר.... אני בן 24, סובל מכאבים כרוניים מפושטים בכל הגוף, עייפות תמידית וכאבים ממוקדים בעמידה באזורים שונים ברגליים, דלקות וארטריטיס בברכיים, אוסטיאוטומיה בשוקיים ובירכיים (לא מעוניין לעבור ניתוחי איליזרוב בשלב זה). לאחר תרופות רבות שניסיתי אני נוטל אלטרול 25 MG כבר שלושה חודשים ללא שיפור ניכר. לאחר התייעצויות עם פרופ' גליה רהב וד"ר יעקב אבלין הוחלט שאתחיל לנטול 75 MG ליריקה בערב יחד עם הורדת מינון האלטרול לאלטרולט 10 MG, וכמו כן לאחר כ-3 שבועות להעלות את הליריקה ל 75MG פעמיים ביום. יש לי כמה שאלות: 1. האם זה בסדר לנטול את שתי התרופות ביחד? 2. מהן תופעות הלוואי של הליריקה? 3. מהן תופעות הלוואי של הליריקה ביחד עם האלטרולט (יש לציין שלאלטרול בהתחלה היו תופעות לוואי קשות שעברו לאחר כשבועיים)? 4. האם יש לליריקה או לשילוב ליריקה/אלטרול תופעות לוואי רציניות המשפיעות על התפקוד המיני? אודה על התייחסותך האוהדת קובי

23/01/2012 | 12:00 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום קובי, קודם כל,אתה מטופל אצל 2 רופאים מומחים בטחום ואפשר לסמוך על המלצותם! ניתן לשלב אלטרול וליריקה ביחד מאחר והם שייכים ל2 משפחות תרופות שונות לחלוטין , שיכולים לעבוד ביחד על מנת להשיג שיפור במצבך. ליריקה יכול לגרום לסחרוחת ובחילות בהתחלת הטיפול, שיכולים לחלוף אחרי כמה ימים. השילוב של 2 התרופות יחד לא מגביר את התופעות לוואי הפוטנציאליות. טאורטית, ליריקה יכול לגרום בירידה בתפקוד המיני , אך תופע זו אינו שכיחה. בהצלחה

23/01/2012 | 15:45 | מאת: קובי

תודה רבה לך על המענה ד"ר ואלרי אלוש!! רציתי לבקש את עצתך בנושא אחר: מנהל המרפאה שלי (כללית) לא מוכן לאשר לי את הליריקה (שיש לציין שקצת עוזרת בשלב זה) לרכישה בסל הבריאות כי הוא אומר שמשרד הבריאות מתיר לאשר אותה אך ורק לכאב נוירופתי! ולא לפיברומיאלגיה או כל דבר אחר! רציתי לשאול האם זה נכון? האם אוכל לקבל את המרשם בסל מאיזשהו סוג של רופא בכללית (וכך "לעקוף" את מנהל המרפאה)? ואם את יודעת איפה אפשר לרכוש את הליריקה במחיר הכי זול מחוץ לסל הבריאות? אשמח לקבל את עזרתך... תודה ויום נפלא!! קובי

מנהל פורום פיברומיאלגיה