ליריקה או סימבלטה

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

14/01/2010 | 17:49 | מאת: שגית

שלום דוקטור, מה ההבדל בין 2 התרופות ? אובחנתי שיש לי פיברומיאלגיה וזו אחת הסיבות שלי לנדודי שינה , איזה תרופה יכולה לעזור לי יותר ? תודה מראש על העזרה

16/01/2010 | 19:29 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום שגית, כעיקרון , שתי התרופות הוכיחו במחקרים שהן מסוגלות לשפר, בין היתר של תסמינים של פיברומיאלגיה , גם את הפרמטר של הפרעת שינה. סימבלתה יכולה להיות בחירה טובה יותר אם יש מרכיב של דיכאון משמעותי. בנוסף, כמובן, יש גם לקחת בחשבון את התגובה האישית של כל בן אדם כלפי תרופה מסויימת. בהצלחה

מנהל פורום פיברומיאלגיה