כאבים נקודתיים בשרירים

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

09/11/2011 | 04:13 | מאת: א'

שלום רב דוקטור, אני בחור כבן 23, בריא, מלבד נטילת מייצבי מצב רוח ותרופה נוגדת דיכאון. כבר מעל שנתיים לפחות שיש לי כאבים באזורים נקודתיים בירך, ובעצמות הרגל ליד הברך. הכאב חד מאוד וחריף כאשר אני נוגע באזור נקודתית והתחושה היא כמו מכה יבשה\שטף דם פנימי כחול, אבל ללא שום שטף דם.. לפני קרוב לשנה נשלחתי לעשות צילום באזור הירך ולא נמצא דבר. תהיתי, האם זו עשויה להיות פיברומיאלגיה? גם אמי ועוד שתי דודות שלי סובלות מהתסמונת הנ"ל. לתשובתך אודה.

15/11/2011 | 22:18 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום לך, אם הכאבים ממוקמים מאד באזור הירך וברך , ואינם מופשים, ואין סימפטומים אחרים, לא ניראה על פניו שמדובר בפיברומיאלגיה... יש להשלים בירור מכוון לאזור עם בדיקה גופנית והדמייה נוספת לפי הצורך, US ? מיפי עצמות? על מנת לאפיין ולטפל בבעיה בברכה

מנהל פורום פיברומיאלגיה