קפיצות שרירים ופיברומיאלגיה

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

12/09/2011 | 08:58 | מאת: נורית

בוקר טוב. מזה שלושה חודשים אני סובלת מסימפטומים שונים - חולשה ברגליים, קפיצות שרירים כמעט בלתי פוסקות שעוברות מנקודה לנקודה בגוף, בעיקר בשוקיים וביד שמאל, הרדמות כל לילה של יד שמאל ושל הרגליים כאבים בעיקר ביד שמאל ובשתי הרגליים. עברתי בדיקת MRI ראש ועמ"ש צווארי והן תקינות, בדיקת EMG הדגימה דנרבציה של הדלתואיד. רופא המשפחה בדק אותי והוא משוכנע שמדובר בפיברומיאלגיה. רמת ויטמין D שלי מאוד נמוכה (9) ואני נוטלת 2000 יח' כל יום כבר חודשיים. אני מאוד מודאגת בעיקר מקפיצות השרירים שלא מפסיקות. האם ידוע על תופעות כאלו אצל חולי פיברו? תודה נורית.

22/09/2011 | 10:17 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום נורית קפיצות בשרירים מפוזרות על פני הגוף, וחולשה לא ספציפית יכולים ליהיות ביטויים של פיברומיאלגיה. בכל זאת, כדאי להתיעץ קודם עם נורולוג , לבדיקה מקיפה ולעבור על הבדיקות שעשית, כולל בדיקות דם. במידה והנורולוג שולל כל בעייה נורולוגית, כדאי להיבדק על ידי ראומטולוג שמתעסק בפיברומיאלגיה . בנתיים, תמשיכי לקחת ויטמין D ותקפידי על פעילות גופנית סדירה. בברכה

10/06/2014 | 07:29 | מאת: טל

גם אני חולת פיברומיאלגיה וסובלת מהתופעה הזאת 3 שנים, זה מאוד מתסכל..

מנהל פורום פיברומיאלגיה