פיברומיאלגיה ואיזון הורמונלי

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

01/06/2011 | 18:40 | מאת: מרים

אני חולת פיברומיאלגיה יש חודשים שהתסמינים של המחלה מחמירים ואח?כ הקלה, שמתי לב שבתקופה שהתסמינים מחמירים המחזור לא סדיר השיער שלי נושר מתחילה לאכול הרבה ועולה במשקל העור שלי נהיה מאוד יבש וחוור,רוצה לציין שבהריון ואחרי לידה התסמינים מחמירים בצורה נוראית ,השאלה שלי האם המחלה משפיעה על האיזון ההורמונלי או ההפך ומה אפשר לעשות?

02/06/2011 | 15:05 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום מרים, פיברומיאלגיה מתאפיינת בעליות וירידות בכאב ובהרגשה הכללית. יתכן ויש מרכיב הורמונאלי בביטוי של המחלה אך בכל מקרה יש לטפל בפיברומיאלגיה בלי קשר לשינויים הורמונאלים. בברכה

מנהל פורום פיברומיאלגיה