שפעת פיברומיאלגיה על תוחלת החיים

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

19/05/2011 | 22:45 | מאת: נאוה

שלום, אני בת 66 ואובחנתי לאחרונה כסובלת מפיברומיאלגיה. האם המחלה פרוגרסיבית? מהי השפעתה על תוחלת החיים? לפני כשבועיים התחלתי בטיפול של ליריקה. מהן השפעות הלואי? אני גם אסמטית ולאחרונה נשימותיי נעשות כבדות לאחר מאמץ גופני. האם יש השפעה של הפיברומיאלגיה על מערכת הנשימה? הכאבים שלי אינם סימטריים- הצלעות והרגלים בצד שמאל של הגוף כואבים בעוצמה גבוהה יותר באופן משמעותי. תודה

23/05/2011 | 12:16 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום נאוה, פיברומיאלגיה אינה מחלה שגורמת לפגיעה או דפורמציות בשרירים או מפרקים ולכן אינה גורמת לנכות , אך היא יכולה להתקדם בזה שהכאבים יותר חזקים ומפריעים בתפקוד. אין השפעה על תוחלת החיים. פיברומיאלגיה יכולה לגרום לתחושה של קוצר נשימה. במקרה שלך,יש להמשיך מעקב אצל רופא ריאות ליראות אם מדובר באסטמה או לא. לעיתים קרובות, הכאבים בפיברומיאלגיה אינם סימטרים... בברכה

מנהל פורום פיברומיאלגיה