כאבי שרירים

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

13/05/2011 | 18:31 | מאת: יפעת

אני בת 39. נוטלת אלטרוקסין ומאוזנת. בריאה בד"כ. לפני כחודשיים בעקבות הלכה בהליכון בחדר כושר ומתיחות (לאחר תקופה בה לא התאמנתי) כאבה לי הזרוע ואובחנה דלקת. באותה תקופה בערך התחילו גם כאבים באחורי השוקיים בשתי הרגליים. כאבים אליה לא חלפו וגם התפשטו לאחורי הירכיים ולאיזורי השרירים בידיים. אתמול גם התחילו כאבים בעורף. לפני שבועיים הייתי בבדיקת רופא משפחה שבדק את שרירי הרגליים ומצא אותם תקינים ורפויים כמו כן בדיקת דם נמצאה תקינה (כולל ck)אין תסמינים נוספים(חוץ מזה שאני עייפה כמו תמיד כבר מספר שנים...). אציין בלילה - אין בכלל כאבים . אני לחוצה ומודאגת מאוד.האם יש מקום לדאגה? למי עלי לפנות? לאילו בדיקות נוספות?

16/05/2011 | 11:33 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום יפעת, אם עשית בדיקות דם ונבדקת על ידי רופא והכל היה תקין, את יכולה להיות רגועה.. אני מציעה שתחזרי כמה שיותר מהר לפעילות גופנית סדירה , אך בהדרגה ובאופן מתון מאד, על מנת לשפר את הכאבי שרירים. ניתן לעשות הליכות או שחייה, מעט אך כל יום , ולעלות בהדרגה את המינון. בהצלחה

מנהל פורום פיברומיאלגיה