הידרותרפיה

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

11/05/2011 | 09:56 | מאת: ציפי

מה דעתך לגבי טיפול בהידרותרפיה למחלת הפיברומיאלגיה . אני לא כל כך מאמינה בזה ושומעת תגובות של אנשים בעד ונגד. האם למשל הליכה יומיומית יכולה להקל באותה מידה כמו ההידרותרפיה? אודה על עצתך. (אגב, ראיתי המלצות לשחייה אבל אני לא יודעת לשחות וגם זאת סיבה שאני נרתעת מהטיפול בהידרותרפיה)

12/05/2011 | 05:03 | מאת: זהבה

הידרותרפיה עוזרת מאד לפיברומיאלגיה. את זכאית לקבל 12 טיפולים ע"ח הקופה בה את מבוטחת. הליכה מאד עוזרת ומקלה על הכאב.

12/05/2011 | 11:17 | מאת: ציפי

תודה זהבה על התשובה. אני מבינה שאין משהו שמרפא את המחלה הזו. השאלה אם בתום סידרת הטיפולים הזו אחוש הקלה? כלומר האם ההקלה היא רק בזמן שעושים את ההידרותרפיה ולאחר מכן הכאב חוזר. שמעתי מנסיון של אחרים שהטיפול עוזר ליום יומיים ולאחר מכן לא.

12/05/2011 | 11:50 | מאת: אב

הקופה שלי לא אישרה לי הידרותרפיה. הם אומרים שזה לא טיפול שמוצע לפיברומיאלגיה. השאלה שלי היא האם זה טיפול מקובל והאם רשום היכנשהו שאני זכאית לקבל אותו?

16/05/2011 | 11:15 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום ציפי, ההידרוטרפיה לא באה במקום השחייה. הידרוטרפיה היא סוג של טיפול פיזיוטראפי , ואין צורך בידע בשחייה כדי לקבל אותו. הוא מתקיים בבריכה מחוממת ומאפשר טיפול בכאבים ושיפור בתנועה ולרוב הדעות מקל מאד בפיברומיאלגיה. בנוסף, יש להקפיד על פעילות גופנית סדירה שיכולה ליהיות שחייה או הליכה או אופניים או שילוב שלהם. בברכה.

מנהל פורום פיברומיאלגיה