מה הן דרכי הטיפול בכאבים?

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

09/05/2011 | 09:51 | מאת: קורל

שלום, שמי קורל ואני בת 23, לפני מס חודשים אובחנתי כחולה בפיברומיאליגיה אחרי שנים של כאבים לא מוסברים והמון רופאים. אני סובלת בעיקר מכאבי ראש כרוניים שלא עוברים גם במשך שבועות- במשך שבועיים או שלושה אני מתעוררת והולכת לישון עם כאבי ראש... זה קורה בערך אחת לחודשיים ונמשך בין שבועיים לשלושה. אופטלגין, אקמול ואדוויל כבר לא עוזרים לי, כמו שזה נראה כרגע- גם הנורופן יפסיק לעזור מאוד בקרוב (בהתקפי כאבי ראש שכאלה אני יכולה להגיע למצב של 3-4 כדורים ביום וזה הרבה יותר ממה שהייתי רוצה לקחת). נכון לעכשיו מעבר לכאבי ראש ,כאבי שרירים ותחושת חולי כללית התחילו לי כאבים במפרק הלסת. כאבים חזקים מאוד שכמובן מחריפים את כאבי הראש שיש לי גם ככה כל הזמן... ביומיים האחרונים יצא לי לקחת 6 כדורי נורופן ובערך 2 חבילות של טיפות אופטלגין- שום דבר לא מרגיע את הכאב... בגלל שאני לא רוצה להרוס לעצמי את הכבד בכמות ענקית של כדורים תהייתי אם יש אפשרות לחולי פיברו לקבל מריחואנה רפואית. שמעתי על אנשים שמשתמשים בזה ומספיק להם ממש מעט בשביל להעלים את הכאב... ואם זה לא אפשרי, איזו עוד דרכי טיפול יש לכאבים האלו?

16/05/2011 | 11:00 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום קורל, לפי מה שאת מספרת, את בכלל לא לוקחת טיפול קבוע בפיברומיאלגיה. אני מציעה לך לנסות אלטרולט 10 מג בערב באופן קבוע, תרופה שמשפיעה לטובה על כאבים ובעיקר על כאבי ראש. ניתן כמובן לנסות גם ליריקה אם אלטרולט לא יעזור אך כדאי לקחת לפחות חודש אלטרולט לפני שתחילטי שזה לא עוזר. בברכה

מנהל פורום פיברומיאלגיה