כאבי תופת - ממוקדים - בהתקפות - פיברומיאלגיה??

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

07/05/2011 | 20:48 | מאת: ענבר

אני בהריון בשליש הראשון . מלפני שבועיים התחילו לי כאבי תופת במפשעה השמאלית שמקרינים לרגל שמאל. הכאב מגיע בהתקפים שנמשכים בין חצי שעה לשעתיים במהלכם אני לא מסוגלת לעשות כלום חוץ מלצעוק מכאבים. בגלל ההריון אני מקמצת במשככי כאבים. בכל הבדיקות לא מצאו ממצא פתולוגי שיסביר הכאב. האם מדובר בפירומיאלגיה ?

08/05/2011 | 01:03 | מאת: נאוה פרנס, נטורופתית

סביר להניח שלא. האם ההיריון תקין (בתוך הרחם?) יתכן ש'נתפס' לך גיד באיזור המשעה או שיש לחץ מהגב. אני מציעה לך לפנות לעזרת מטפל/ת בתחום טיפולי הגוף, מטפל שעובד גם כמדריך בתחום התנועה אפילו טוב יותר. את יכולה גם לקחת טיפול פרטני בפלדנקרייז או בשיטת אלכסנדר שעובדות על יציבה. בכל מקרה, וודאי שהמטפל בעל ידע בטיפול בנשים הרות וזה כמובן המידע החשוב ביותר שחשוב שתמסרי לו/ה. הרבה בריאות :) נאוה פרנס, נטורופתית מלווה בתהליכי חיים

16/05/2011 | 10:34 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום ענבר, לא מדובר בפיברומיאלגיה. יתכן ומדובר בלחץ של הרחם ההריוני על עצב של הרגל שגורם לכאבים. יש גם אפשרות שמדובר במה שנקרא "transiant osteoporosis" של הירך, דבר שיכול לקרות בהריון. יש להתיעץ עם ראומטולוג או אורטופד מומחה בתחום. בנוסף, כמובן , צריך לבצע US בטן הריון על מנת לבדוק שהכל תקין. בהצלחה

מנהל פורום פיברומיאלגיה