שרירי גב תפוסים

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

07/05/2011 | 20:04 | מאת: רונן

שלום ד"ר מזה כ-4 חודשים שרירי הגב תפוסים.יש לציין שאני לאחר ניתוח בגב מלפני כשנה וחצי .עברתי גם ניתוח להסרת גידול בשלפוחית ,כמו כן חליתי בשחפת בעקבות טיפול BCG [בשלפוחית]שחדר לדם והתיישב בכבד כרגע בטיפול אנטי שחפתי [חצי שנה]שייסתיים בעד 3 שבועות אני אמור לבצע MRI לגב בקרוב.. האם יש קשר לטיפול האנטי שחפתי? האם יש קשר לחיידקי השחפת? האם יכול להיות שאני חולה בפיברומיאלגיה?

08/05/2011 | 11:04 | מאת: רונן

שכחתי לציין שאני מתעורר בלילה מכאבים בשרירי הגב ובוקר אני תפוס ,הכאבים פוחתים לאחר הליכה קצרה .לקחתי אתופן למשך 10 ימים והייתה הקלה משמעותית .בסיום הטיפול הכל חזר שוב.לאחרונה החלו להופיע גם כאבי ראש כנראה עקב מחסור בשינה. האם אלו תופעות של פיברומאלגיה?

16/05/2011 | 10:29 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום רונן, יכול ליהיות שבשל הבעיות הרפואיות המתמשכות והסבל מטיפולים, אתה מפתח תסמינים של פיברומיאלגיה.. אך הדבר החשוב ביותר בשלב זה , הוא לשלול בעייה זיהומית בגב. חיידק השחפת יכול גם להתישב בחוליה ולגרום לזיהום ולכאבים חזקים בגב. הבדיקה החשובה היא ביצוע MRI . בהצלחה

מנהל פורום פיברומיאלגיה