פיברומיאלגיה או לא

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

05/05/2011 | 22:56 | מאת: מאיה

מזה מספר שנים אני סובלת ממס' תסמינים שנראים כפיברומיאלגיה.ביניהם כאבים בשרירים ובמפרקים באופן כרוני.עייפות-למרות שבזמן האחרון קצת פחות,נימולים וחוסר תחושה בכפות הידיים והרגליים וכו'. אחד הדברים שמפריעים לאיכות החיים שלי במיוחד אלו הכאבים המשתקים בשרירים המונעים ממני לעסוק בספורט שאני כל כך אוהבת.(אחרי הליכות הכאבים ברגליים מתגברים. אשמח שתמליצי לי על דרך להקל את הכאבים בדרך טבעית. ואם אין אז תרופתית. אגב הראומטולוגית שהייתי אצלה לא מצאה דבר, ואמרה שפיברומיאלגיה זאת לא מחלה אמיתית, אלא כזאת שעצלנים המציאו. בקיצור, אני חייבת המלצה

08/05/2011 | 01:08 | מאת: נאוה פרנס, נטורופתית

תנסי לקחת מגנזיום כדאי לקחת ביחד איתו 'חומצה מלית'. יכול להיות שתצטרכי שמישהו יביא לך מארה"ב... מוצר מאוד זול אבל אם לא השתנה שומדבר אז חסר בארץ. סביר להניח שיש לך פיברו, הריאומטולוגית שלך טועה! זו מחלה מאוד אמיתית... רק מי שחולה בה יכול להבין... תכניסי לחייך שמחה ויצירה, התחברי לעשייה שבאה מתוך תשוקה ויהיה לך קל יותר. נאוה פרנס, נטורופתית מלווה בתהליכי חיים

12/05/2011 | 11:21 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום מאייה, ניראה שאכן את סובלת מפיברומיאלגיה. אחת הדרכים החשובות והיעילות ביותר להתמודד עם פיברומיאלגיה היא פעילות גופנית. הסוד הוא לעשות פעילות גופנית מתונה כל יום ובצורה הדרגתית, על מנת למנוע החמרה של הכאבים בזמן ספורט ולהתמיד . הליכה של כ רבע שעה כל יום בהתחלה ולעלות בהדרגה עד שתרגישי שדווקא הכאבים משתפרים עם ההליכה. עוד משהוא: תחליפי ראומטולוגית..! בברכה

13/05/2011 | 23:00 | מאת: זהבה

תחליפי ראומטולוגית. לפי מה שציינת את אכן סובלת מפיברומיאלגיה. יש תרופות לכאבים סימבלטה וליריקה לפי הנחיית הרופא המטפל/ ראומטולוג. יש טיפול שיקומי שזה הידרותרפיה, שחיה, הליכה,רכיבה על אופניים. גם עיסויים רפואיים מקלים על הכאב

מנהל פורום פיברומיאלגיה