אובחנתי אבל יש לי כמה שאלות

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

15/03/2011 | 14:13 | מאת: מאובחנת

שלום,ראומטולוג איבחן אותי אך לא אמר לי כלום על המחלה אלא רק נתן הפניה להידרותרפיה. בבית בדקתי את המילה המוזרה הזו במחשב ואז הבנתי שפיברו זו מחלה. אני מרגישה שהרופא לא סיפר לי מספיק על זה ומה עליי לעשות כדי להתמודד.הבנתי שבעיות שינה הן מאפיין נפוץ של המחלה אבל אין לי אותו.האם זה מעמיד בספק את היותי חולה בזה?אני סובלת מהרבה דברים אחרים,בעיקר כאבים בגוף מכל מגע חלש. תודה רבה.

21/03/2011 | 14:55 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום לך, כאבים בכל הגוף ורגישות למגע הם מאפיינים קלסיים של פיברומיאלגיה. יש להניח שהאבחנה נכונה..לא כולם מציגים את כל הסימפטומים. בכל אופן, הידרוטרפיה הינו טיפול טוב אך לא מספיק. כדאי מאד להקפיד על פעילות גופנית סדירה , על בסיס יומי , באופן הדרגתי כגון שחייה או הליכה. בהמשך, יש לשקול גם אם הרופא המטפל אם יש צורך בטיפול תרופתי. בברכה

22/03/2011 | 10:48 | מאת: לא רופאה

יש הסבר נירחב על הנושא בגוגל על כל פנים גם לי היה את הכאבים האלה והיתגברתי עליהם בעזרת הויטמין (כי היה חסר לי)וסידן חשוב עם סידן כי זה חומר בסיסי (ההיפך מחומצי )כדי לאזן את החומציות שנוצרה וגרמה לדלקת

22/03/2011 | 11:51 | מאת: השואלת

אבל לא D3,יש הבדל ביניהם?זה כמו של התינוקות?הבת שלי היתה מקבלת את זה.תודה לך ותודה רבה לד"ר!.

מנהל פורום פיברומיאלגיה