זריקת דיפרוספאן + לידוקאין IM

דיון מתוך פורום  פיברומיאלגיה

21/02/2011 | 19:47 | מאת: בתיה

אובחנתי כחולת פיברומיאלגיה לפני 5 שנים. אני בת 58. הכאבים והנוקשות של הגוף הם בלתי נסבלים. התפקוד שלי נפגע קשות. לפני חודשיים הזריקו לי במרפאת כאב דיפרוספאן + לידוקאין ומייד קיבלתי הקלה משמעותית ויכולתי שוב לתפקד (ההשפעה נמשכה כ-3 שבועות ושוב חזרתי למצב הקודם). החודש שוב הזריקו ושוב אותה תופעה. בדיקות הדם וסרולוגיה לא מראים שיש דלקת פרקים. האם ניתן להסיק על איזו מחלה מדובר? פיברומיאלגיה, פולימיאלגיה או non specific infect arthritis??? הראומטולוגים שראו אותי ציינו שמדובר ב"פיברומיאלגיה אחת הקשות שראו". מה עלי לעשות? לאן לפנות?

23/02/2011 | 22:14 | מאת: ד"ר ואלרי אלוש

שלום בתיה, לא עושים אבחנה על סמך תגוב הלטיפול מסויים אלא על הסיפור של החולה, הבדיקה הגופנית והבדיקות מעבדה והדמייה. יתכן ויש לך פיברומיאלגיה וגם עוד מחלה דלקתית. כדי לדעת, יש להמשיך מעקב אצל ראומטולוג שצריך לבדוק אותך ולהחליט אם יש צורך בבדיקות נוספות. בברכה

מנהל פורום פיברומיאלגיה